Jeugdtrainingen

Jeugd Thai/ Kickboksen/ Boksen

Het grote verschil tussen Thaiboksen en Kickboksen zijn uiteraard een aantal vormen van technieken die wel/ niet uitgevoerd mogen worden. Bij Thaiboksen zijn namelijk de knie en elleboog in zijn puurste vorm toegestaan.  Bij Healthfactor wordt de elleboog techniek nog niet toegepast in de jeugdgroepen , dit is voor hun eigen veiligheid.

Bij Healthfactor hanteren wij op dit moment 4 verschillende jongeren groepen en deze trainen dan ook niet gezamenlijk.

Deze les voor jongeren vallen onder de leeftijd van 12 tot 16 jaar, Deze groep krijgt meer technieken die gerelateerd zijn op de reguliere lessen. Het voordeel van deze lessen is dat de jongeren allen onder leeftijdsgenoten zijn, en de kloof naar de reguliere lessen minder groot is, immers zij draaien de lestechnieken bijna volwaardig mee.

Naast deze vormen van thai/ kickboksen, krijgen de leerlingen padstrainingen, trapkussen oefeningen, en ook zaktrainingen. Plezier en samenwerking in combinatie met sport en spel blijven een factor spelen in de lessen.

Als je 16 jaar bent geworden mag je overstappen naar de volwassenen groepen.

Respect, discipline en doorzettingsvermogen spelen een grote rol,  in het programma van Spider Gym.  Als je een keer wilt meedoen, heb je alleen een kort broekje en t-shirt nodig voor de eerste les.

Wat heb je nodig:

  • Modstuk, dit is ter bescherming van je gebit
  • Bandages, voor versteviging van je pols, en knokkels
  • Handschoenen, om stoten te kunnen plaatsen
  • Schelp ter bescherming van de edele delen
  • Scheenbeschermers, voor het beschermen van de schenen
  • Een Thaiboksbroekje

Voor verdere vragen, kan je contact opnemen via info@healthfactor.be

FacebookTwitterGoogle+Email